Postup přípravy
Suroviny: Melta sypaná 500 g, perníkové koření 1/2 čajové lžičky, med, mléko
Meltu sypanou připravíme spolu s kořením v moka konvičce. Pod sítko ve spodní části konvičky nalijeme vodu tak, aby voda byla vždy po ventilkem. Do sítka postupně nasypeme Meltu (1 polévková lžíce), poté koření a zasypeme opět Meltou (1 polévková lžíce). Celkově směs musí zaplňovat sítko maximálně ze do dvou třetin (množství záleží na velikosti moka konvičky, na 0,25 litru vody používáme 2 polévkové lžíce). Obsah nijak nestlačujeme. Vyšleháme mléko do pěny. Pokud doma není žádný nástroj na šlehání mléka, stačí french press nebo ruční šlehač na šlehačku. Pokud šleháme mléko ručně, musí být teplé, ale ne vařící (cca 60 °C). Perníkovou Meltu nalejeme do šálku, zalijeme šlehaným mlékem a podle chuti přidáme med a koření.